Industri

Inspiration

Blev din industribelysning extra bra?

Skicka gärna in dina bilder till oss och ha chansen till att vinna ett presentkort.

Industribelysning

Begreppet Insustribelysning är något diffust och vilken typ av produkter man tänker på beror troligtvis på vem man frågar. Vi på Designlight har olika typer av lampor som kan lämpa sig för montage i industrilokaler.

Den självklara industrilampan är våra High Bay armaturer. Dessa kan monteras högt och fungerar ofta som grundbelysning i en lokal där lampor sitter på hög höjd.

Vi har linjära armaturer som fungerar som ersättare för armaturer med T8 eller T5 lysrör. Här finns möjlighet att beställa armaturer för montage på vajer, lina eller kloss mot taket.

Våra strålkastare finns i en mängd olika styrkor och med olika spridningsvinkel. Här kan vi ta fram en optimal lösning om man t.ex. måste belysa en större yta inom eller utomhus.

Industribelysning med unika egenskaper

Vi har haft många kunder som kräver belysning med speciella egenskaper för att t.ex. kunna användas i en viss typ arbetsmiljö. Att ta fram en helt ny produkt är såklart tidskrävande men i vissa fall kan det vara värt att kika på en helt unik lösning.

På Designlight har vi ett brett utbud med tåliga industriarmaturer för olika montage. Kanske kräver din miljö en viss ljusmängd, D-märkning, material som klarar ammoniak eller en viss IK-klass.

Bilderna till höger visar hur vi kunde lösa en tillfällig belysning i en förbränningsugn. Detta då den behövde rengöras/inspekteras med jämna mellanrum.

 

Industribelysning – Designlight tipsar

Nu när elpriserna är höga kan det definitivt vara värt att kika på ny belysning. LED-lampor har många fördelar, inte bara att du får ner energiförbrukningen utan även t.ex att din belysning inte genererar lika mycket värme. Visste du att det ofta krävs nästan dubbelt så mycket energi att kyla ner en grad jämfört med att värma upp en grad. Har du varma lokaler och behöver kyla ner med AC borde du byta till LED-lampor.

En annan fördel med ett byte är om man får ner energiförbrukningen så pass så att man kan säkra ner. Detta innebär ofta en betydlig föränding i kostnad trots att man har ett bra elevtal.

Ljusberäkningar

Industrilokaler kräver ofta starkt och mycket ljus. Belysning i denna kategori kostar även lite mer då de ofta innehåller några av de bästa komponenterna som finns på marknaden. Innan du beställer lampor kan det vara värt att höra av dig till oss så att du varken installerar för få eller för många.

 Vår klippa Martin hjälper gärna dig med ljusberäkningar. Skall du byta från nuvarande belysning, kolla gärna upp hur mycket ljus (vilket lux värde) du behöver ha på t.ex golv eller arbetsytan. Hör av dig om du är osäker för hur rekommendationerna ser ut för din typ av verksamhet.

Får vi mycket material innan en ljusberäkning är det enklare att ge ett lämpligt och mer exakt förslag.

Vi har sammanställt siffrorna och resultaten är inne…🥁
Detta är era topp 3 favorit produkter 2022 i kategorin Industribelysning:

🥇 L25-1200, Industriarmatur Liny
(E-nummer: 7214854)
🥈 TLE-15, Plafond Roundy
(E-nummer: 7507844)
🥉 HB-150F, High Bay
(E-nummer: 7215255)
#industri
Före och efter med Designlight produkter installerade av grymmaste @ovansiljansel 🔥 #repost#industri
Godmorgon och från lagret i Moheda 🙌🏼#HappyMonday #Floodlights#Industri
Vad tycker du om våra modulstrålkastare? #Designlight#Industri
(Artikel från vindkraftsnyheter.se) 
I januari i år startades Linde energis första vindkraftverk vid anläggningen vid norra industriområdet i Lindesberg.

Inte någon jättemaskin, men det ska producera el för att lysa upp energibolagets 46 meter höga ackumulatortank med LED-belysning från Designlight. 

- Vi har länge velat lysa upp vår fina ackumulatortank, men kostnaderna har varit på tok för höga för en sådan investering. I takt med att teknikutvecklingen gått framåt och LED-belysning blivit mer kostnadseffektivt har vi äntligen hittat en hållbar lösning. Kul också att det blev lagom till tankens 10-års jubileum, säger Jens Isemo, vd på Linde energi i ett pressmeddelande.

Fyra LED-armaturer med 70-talet dioder i varje är placerade runtom den 46 meter höga ackumulatortanken som rymmer 5 500 kubikmeter 94-gradigt vatten för stadens fjärrvärme.

På toppen av ackumulatortanken snurrar Linde energis första, kanske även länets minsta, vindkraftverk. Vindkraftverket har en kapacitet motsvarande 1 000 Watt. Samtidigt drar belysningen 850 Watt.

- På årsbasis räknar vi med att belysningen är självförsörjande. Vi är inte riktigt färdiga med att rikta in LED-armaturerna, det återstår lite finjustering. Men redan idag syns tanken från stora delar av bygden i mörker, säger Johan Gunnarsson, tekniker på Linde energi.

Linde energis ackumulatortank i Lindesberg rymmer 5 500 kubikmeter vatten. Innehållet finns för att jämna ut variationer i fjärrvärmeförsörjningen och ge en tidsfrist vid störningar på spillvärmeleveranserna från Billerud Korsnäs i Frövifors.

LED-belysningen på ackumulatortanken har ett effektbehov på 850 Watt. En vanlig kaffebryggare har ett effektbehov på 400-800 Watt. ##Designlight#industri